Virtual reality onderzoek van start gegaan!

Het Perfect Fit virtual reality onderzoek is van start gegaan! Met dit onderzoek willen we bekijken of een digitale coach op de telefoon kan helpen op momenten waarop het moeilijk is om niet te roken. Ook zijn we benieuwd wat voor berichten de digitale coach kan sturen om mensen die roken zo goed mogelijk te helpen.

Het onderzoek

Voor het onderzoek vragen we mensen die dagelijks roken om eenmalig naar het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) te komen. Hier zullen zij een virtual reality bril (een soort computerbril) dragen, chatberichten ontvangen van een digitale coach en een aantal vragen beantwoorden. Deelnemen aan het onderzoek duurt in totaal ongeveer 2 uur.

Waarom doen we dit onderzoek?

Het is belangrijk om mensen die willen stoppen met roken beter te helpen. Veel programma’s voor stoppen met roken werken namelijk nog niet goed genoeg. In sommige situaties is het extra moeilijk om niet te roken. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld moeilijk om niet te roken wanneer ze wachten op de bus. En andere mensen vinden het bijvoorbeeld moeilijk om niet te roken wanneer ze een kop koffie drinken. Ook sluiten stoppen-met-roken programma’s niet altijd goed aan bij de wensen van mensen met een lager opleidingsniveau. Wij willen kijken of we een digitale stoppen-met-roken coach kunnen ontwikkelen die toegankelijk is voor iedereen en op elk moment hulp kan geven. Ook tijdens moeilijke momenten.

Meedoen met het onderzoek

U kunt meedoen aan het onderzoek als u 18 jaar of ouder bent en dagelijks rookt, maar ooit wilt stoppen met roken.

Voldoet u aan bovenstaande omschrijving en lijkt het u leuk om een virtual reality bril te dragen? 

Neem contact met ons op voor meer informatie! 

Stuur hiervoor een e-mail naar perfectfit@lumc.nl  

Academische partners

Leids Universitair Medisch Centrum
Universiteit Leiden
Technische Universiteit Delft
Universiteit Twente
eScience Center
Trimbos